Капитанът на Аржентина Лео Меси най-после се разписа за националния отбор за първи път от седем мача. Той реализира две попадения за погрома над Хонконг със 7:0 в приятелска среща. 

Звездата на Барселона реализира петото и седмото попадение за "гаучосите". По още два гола вкараха Гонсало Игуаин и Николас Гайтан, а едно добави и Евер Банега, за да се оформи погрома над непретенциозния съперник. 

Именно Банега откри резултата в 18-та минута, а до почивката резултатът набъбна до 3:0. В 42-та минута Гонсало Игуаин вкара първия си гол, а още в следващата атака Банега асистира на Гайтан за класиката. 

Второто си попадение в мача Игуаин наниза в 54-та минута, а този път Гайтан му подаде за това. В 60-та минута на терена се появи и Меси. И веднага капитанът на "гаучосите" се развихри, като участва в останалите три гола на аржентинците. 

Само шест минути след влизането си на терена той се разписа за 5:0 след втората асистенция на Банега в мача. В 72-та самият Меси асистира на Гайтан за 6:0, а в 84-та капитанът оформи крайното 7:0 след подаване на Игуаин. 

Така след този мач Меси се доближи до лидера по голове за Аржентина Габриел Батистута, който има 56, а звездата на Барселона вече е с 44. Той не се беше разписвал от края на юни, когато огорчи Нигерия за победата с 3:2.