Аржентинският национален отбор е в Хонг Конг, където във вторник ще играе контрола срещу домакините. Преди няколко дни „гаучосите” претърпяха поражение в проверка с Бразилия, а сега селекционерът Херардо Мартино сподели, че очаква възпитаниците му да подобрят играта си.

„Различията в нивата между единия и другия отбор са очевидни. Няма нужда да го подчертаваме. Просто трябва да изиграем утрешния мач, да го направим със собствените ни идеи и да опитаме да бъдем водещи в максимална част от времето. Трябва да надградим над това, което направихме през първия половин час срещу Бразилия. Сигурен съм, че няма да стигнем до същите изводи от този мач, но очевидно ще бъде полезно да играем така 90 минути”.

На пресконференцията Мартино бе запитан и за успеха с 4:2 над Германия в контрола през септември. „Не мисля, че в някой момент по време на мача срещу Германия сме играли като през първите 30 минути срещу Бразилия. Срещу Бразилия така и не намерихме ефективността, която имахме срещу Германия. Така че мисля, че и в двата мача имахме грешки и положителни неща. Така че трябва да максимизираме потенциала от двата мача, защото от тях можем да направим добър анализ за това, какво можем да направим.”

След мача с Хонг Конг, за Аржентина предстои контрола с Португалия през ноември, а подготовката е насочена към участие на Копа Америка в Чили през юни 2015.