Лионел Меси изпусна втора дузпа в рамките на няколко седмици, а Аржентина претърпя загуба с 0:2 от Бразилия. Двубоят  се игра в китайската столица Пекин по повод 100-годишнината на  футболното съперничество между двата южноамерикански гранда. 

Аржентинците започнаха по-активно срещата. Още в първите секунди Серхио Агуеро бе намерен в наказателното поле на Бразилия, но бе в положение на засада. В 9-та минута Пабло Сабалета комбинира с Агуеро, който стреля, но над напречната греда в аут.

Лионел Меси направи добър пробив в 17-та минута и стреля опасно, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на бразилците.

Минута по-късно Анхел ди Мария размени добре няколко паса с Ерик Ламела и Серхио Агуеро, след което бе изведен на добра позиция и стреля от границата на наказателното поле на Бразилия, но не намери очертанията на вратата. В 23-та минута Серхио Агуеро стреля, но Джеферсон спаси.

Бразилия поведе в 28-та минута, когато Оскар центрира в наказателното поле на Аржентина, където Мартин Демикелис не успя да избие топката с глава, а я подари в краката на Диего Тардели, който отблизо разстреля Серхио Ромеро за 1:0.

Бразилците можеха да удвоят своята преднина в 32-та минута, когато Неймар стреля опасно, но Ромеро спаси.

Аржентина получи правото да изпълни дузпа в 41-та минута, когато Данило фаулира Анхел ди Мария в наказателното поле на Бразилия. Данило получи и жълт картон. Лионел Меси изпълни наказателния удар, но Джеферсон спаси удара му.

Минута по-късно Маркос Рохо бе задължен да вкара на празна врата, но не успя да намери очертанията и пропусна.

Бразилия започна много силно второто полувреме и Филипе бе близо до това да отбележи гол в 48-та минута, но Ромеро се намеси решаващо и изби в корнер.

Оскар изпълни по перфектен начин фаул в 60-та минута, като насочи топката в десния ъгъл, но Ромеро отново спаси.

Бразилия отбеляза втори гол чрез Диего Тардели в 64-та минута. Оскар центрира от корнер, а Тардели бе оставен непокрит на втора греда, където засече топката и я изпрати във вратата на Ромеро, който не се намеси по най-убедителния начин.

Малко преди края голмайсторът бе заменен от ветерана Кака, който се завърна в националния отбор на Бразилия след дълго отсъствие.

Лионел Меси изпълни много добре фаул от 20 метра, като насочи топката в горния десен ъгъл на вратата на Бразилия, но Джеферсон се намеси и успя да избие топката в корнер.

Неймар можеше да направи победата на Бразилия още по-убедителна в 82-та минута, но след удара му топката премина на сантиметри в страни от вратата на Серхио Ромеро.

Отново Ромеро в добавеното време на мача лиши Неймар от гол, след като направи блестящо спасяване.

Меси отново пробва удара си от фаул в последните секунди на срещата, но топката премина в страни от левия стълб на вратата на Джеферсон.

Така Бразилия спечели трофея Суперкласико.