Нападателят на Селтик Лий Грифитс ще поднови тренировки със Селтик в най-скоро време. Мениджърът на клуба Нийл Ленън беше човекът, който съобщи новината.

28-годишният Грифитс през декември получи разрешение от клуба да си вземе отпуск за неопределен период от време. Тогавашният наставник Брендън Роджърс призна, че в течение на месеци шотландският футболист е правил всичко възможно да преодолее проблемите си, докато се старае да бъде изряден футболист. Едва през януари се разбра, че случаят касае психиката на Грифитс, който трябваше в социалните мрежи да опровергава предположения, че се бори с пристрастеност към хазарт или наркотици.

Селтик до депресирания си играч: Не си на почивка!

„Ние сме наистина доволни, че Лий е готов отново да се присъедини и да постепенно да се върне към тренировките”, коментира Нийл Ленън. „По никакъв начин нямаме намерение да му поставяме краен срок, в който да осъществи завръщането си в първия тим. Вместо това ще се уверим, че заедно ще работим по най-добрия начин, който би бил най-продуктивен за двете страни”, добави Ленън.

„Бих искал да благодаря на всички за оказаната подкрепа във всяко едно отношение през последните месеци. Толкова съм благодарен на клуба за всичко, което ми дадоха, както и за начина, по който неотлъчно бяха до мен”, коментира самият Грифитс.