Мениджърът на Селтик Брендън Роджърс отправи публично предупреждение до нападателя на тима Лий Грифитс, който получи време далеч от футбола, за да се справя с личните си проблеми.

В началото на декември клубът оповести официално, че дава 1-месечна почивка на играча, който изпитваше трудности от ментален характер. Проблемът се оказа в това, че по време на уикенда Грифитс беше заснет на пистата за конни надбягвания в Нюкасъл. 28-годишният играч впоследствие използва профила си в „Туитър”, за да поясни, че отсъствието му няма нищо общо с хазарт или наркотици. „Аз получих почивка от работата си заради моето ментално състояние. Не заради хазарт, наркотици или какъвто и да е друг проблем, каквито се пишат по мой адрес от декември насам. Историите, туитовете, лъжите, които излизат от устите на хората, са смехотворни. Ако някой би желал да излезе с истински доказателства, които предполагат, че става дума за нещата посочени по-горе, нека да ги видим”, заяви Грифитс.

Брендън Роджърс, който в момента води зимен подготвителен лагер със Селтик в Дубай, призна, че не е разговарял с играча по повод снимките, но му напомни, че отсрочката му не е ваканция. „Не съм се запознавал със случая”, заяви Роджърс пред „Дейли Рекърд”. „Очевидно бях известен, но не съм виждал снимките. Клубът се занимава с въпроса, той е от лично естество.”

„Лий получи отсрочка заради своето здраве, така че клубът го подкрепя. Нямам какво повече да кажа по въпроса, докато, първо, не говоря с Лий и, второ, не видя нещо. Това няма да се случи преди да се върнем в Шотландия. Просто искам да се запозная със ситуацията, защото той не е на почивка. Едва тогава ще поема дълбоко дух и ще разгледам случая.”

„Много е важно Лий да разбира защо получи разрешение да отсъства и защо му беше предоставено това време, както и защо трябва да използва максимално това време, за да се подобри. Това значи да получи помощ от специалист, да се покрие и да се фокусира върху простичките неща от живота, които биха му помогнали да се почувства по-добре. Става дума за отговорност. Вдишваш дълбоко, преценяваш къде се намираш и поемаш отговорност”, допълни Роджърс.