Нападателят на Селтик Лий Грифитс обяви, че стопира футболната си кариера за неопределен период от време, за да получи „професионална помощ, свързана с проблеми извън терена”. В сряда вечер, на пресконференцията преди тазвечершното домакинство срещу Залцбург в Лига Европа, мениджърът на шотландския шампион Брендън Роджърс призна, че играчът му „изпитва затруднения” в личния си живот.

Според британското издание „Гардиън” най-вероятно става дума за пристрастеност към хазарт. Вчера Роджърс не разкри никакви съществени детайли по случая, но даде ясно да се разбере, че проблемът е сериозен и трябва да се реши. „Лий ще остане извън футбола за известен период от време. Той има проблеми вече месеци наред, стори изумителни неща, за да ги преодолее, да играе на ниво и да отбележи головете, които има към момента. Той обаче достигна до етап, където вече е истинско мъчение. Ще му осигурим цялата професионална помощ, от която има нужда, за да се озове отново на едно позитивно място. Той трябва отново да намери щастието. Баща на 5 деца е, той е един страхотен човек, но точно в този момент животът и футболът са тежки за него. Искаме да му помогнем, затова той няма да играе футбол известно време”, коментира наставникът.

„Искам да благодаря на всички в клуба и на множеството фенове на Селтик, както и други хора, които ми изпратиха мили и силни послания за подкрепа. Благодаря най-искрено на всички ви и искам да знаете, че правя всичко по силите си, за да се върна възможно най-скоро, за да стана по-добър и по-силен човек”, коментира самият Грифитс.