Диего Марадона заплаши, че ще си подаде оставката като селекционер на Аржентина, по-малко от година, след като пое поста. 48-годишният треньор ще има разговори с Аржентинската футболна асоциация, в лицето на президента Хулио Грондона, след предстоящите световни квалификации.

„Ако продължа да водя тима, то това ще стане по моите правила,” каза Марадона, цитиран от ББС.

Аржентина заема едва пето място преди последните две срещи, и може да се наложи да играе бараж, за да попадне на Мондиал 2010. След поредица слаби резултати, включително унизителното 1:6 срещу Боливия, Марадона е критикуван непрекъснато.

Три поредни поражения от Еквадор, Бразилия и Парагвай оставиха „гаучосите” на петата позиция в зона Южна Америка, под угрозата за пропусне шампионата на планетата.

Основните критики към Марадона са за липсата на стратегия и отсъствието на постоянство при избора на футболисти за националния отбор. „Божията ръка” обаче е наясно, че владее положението, и заплаши, че ще напусне, дори да класира Аржентина на Световното първенство.

„След квалификациите ще говоря с Грондона,” отсече Марадона. „Случват се неща, които не ми харесват, и ще говоря за тях по-късно.”

Макар да не уточни какви са условията му, се смята, че легендата не е доволен от намесата на директора на националните отбори Карлос Билардо в делата му. Местните медии твърдят, че двамата почти не си говорят.