Пулсиращото дерби между Ривър Плейт и Бока Хуниорс може да се пренесе на европейска териротия. Или поне само отложената битка между двата аржентински гранда от финала за Копа Либертадорес, за която все още няма яснота кога и къде ще се изиграе. 

Вероятността да се пренесе на Стария континент възникна след официалното предложение на общината в италианския град Генуа да приеме двубоя. От там изпратиха писмо до двата клуба, КОНМЕБОЛ и Аржентинската федерация с предложение мачът да се проведе на общинския "Луиджи Ферарис". 

Всъщност, италианският град има дълбоки връзки с Буенос Айрес и по-конкретно с Бока Хуниорс. Аржентинският колос е основан от генуезки моряци, които са акостирали на пристанището в града преди повече от век. И затова и до днес Бока носи прозвището "генуезците". 

Засега официалните варианти, ако мачът не се проведе на "Монументал", са Маями в Северна Америка, Дубай в Азия и вече Генуа в Европа. На практика единствено Африка и Австралия като континенти не са предложили места да приемат този грандиозен футболен сблъсък.