Ръководството на Южноамериканската футболна федерация обмисля възможността да премести реванша от финала за Копа Либертадорес между Ривър Плейт и Бока Хуниорс на друг континент.

Сблъсъкът трябваше да се играе снощи на легендарния „Монументал“, но бе отложен на два пъти заради ексцесии преди мача. Както е известно, феновете на домакините от Ривър Плейт атакуваха автобуса с футболистите на Бока Хуниорс, а вследствие на това, част от играчите бяха ранени.

След дълги разговори снощи, първоначално мачът бе отложен с повече от два часа, а след това за следващия ден. Днес обаче се стигна до ново решение - срещата да бъде отложена отново. За момента няма конкретна дата за мача, като най-вероятно мястото и денят за провеждането му ще бъдат определени във вторник.

Според информация на ESPN, единият от вариантите е мачът да бъде преместен дори на друг континент. Едно от предложенията е той да се състои в ОАЕ в началото на декември. Именно там ще се проведе и Световното клубно първенство, като победителят от финала ще може да остане направо там и да участва в традиционния шампионат.

Още по темата:

Официално: Отложиха Ривър - Бока