Бившият национал на Аржентина Ернан Креспо се кандидатира за старши треньор на националния отбор на Чили, съобщава TyC Sports. Постът е вакантен от миналата седмица, когато Рейналдо Руеда напусна, за да застане начело на родната си Колумбия.
 
Креспо ще трябва да пребори конкуренцията на Себастиан Бекачече, който наскоро напусна аржентинския Расинг. Той вече е работил в националния отбор на Чили като помощник на Хорхе Сампаоли, като през 2015 г.  под ръководството на двамата отборът на Чили стана шампион на Южна Америка.
 
Треньорският опит на 45-годишния Креспо се изчерпва с кратък престой в италианския Модена, както и с два клуба в родината му - Банфийлд и Дефенса и Хустисия, където все още работи.
 
Като футболист обаче Креспо направи завидна кариера .с екипите на Ривър Плейт, Парма, Лацио, Интер, Челси, Милан и Дженоа. През 2000 г. той беше най-скъпият играч в света в продължение на две седмици - Лацио го купи от Парма срещу 55 милиона долара, а 14 дни по-късно рекордът беше подобрен от Луис Фиго, който премина от Барселона в Реал Мадрид за 65,5 млн.