Ернан Креспо е един от нападателите, които ще бъдат запомнени в световния футбол. Аржентинецът направи една много добра кариера във футбола, и изрази своята огромна благодарност и признателност към Карло Анчелоти. Анчелоти безспорно е легенда в треньорската професия, а сега се опитва да направи Евертън силен отбор, с който да се съобразяват всички. Креспо и Анчелоти работиха заедно в Милан, а бившият голмайстор не спести добрите думи към специалиста. 

"Карло е като баща за мен. Той е много отдаден във всичко, което прави, и е страхотна личност. Анчелоти не само е много добър човек, но и забележителен мениджър. Никога няма да забравя, всичко, което  той направи за мен. Двамата работихме заедно в Милан, и благодарение на него, аз повярвах в себе си. Анчелоти ми показа, какво означава да си професионалист, да работиш упорито и да се трудиш всеки ден. Смятам, че Карло е причината да израсна като човек и да постигна толкова добри неща във футбола. Сега определено подкрепям Евертън, защото той работи там и искам да успее. Щастлив съм, че имах възможността да работя с Анчелоти и да видя колко добър човек и мениджър е всъщност“, коментира Креспо. 

Ернан Креспо наистина игра за някои от най-добрите отбори в света. Челси, Милан, Парма и Лацио са само част от тимовете, за които аржентинската звезда се състезава.