Холандският футболист Абделхак Нури, който припадна на терена през уикенда по време на контролата на неговия Аякс с Вердер Бремен, ще се размине без сериозни увреждания. Щастливата новина беше обявена от старши треньора на гранда от Амстердам Даниел Кайзер.

20-годишният футболист изправи на нокти лекари и съотборници, след като се строполи на тревата и започна да маха с ръце за помощ, защото имаше затруднения с дишането. Срещата беше прекратена 30 минути преди нейния край при резултат 2:1 за германците, но на никого не му пукаше за резултата в този момент.

Още край терена му беше оказана медицинска помощ, след което беше откаран с хеликоптер в болница с поставен дефибрилатор и сърдечен стимулатор. Малко по-късно беше установено, че играчът е получил сърдечна аритмия, а в клиниката в Инсбрук му бяха направени пълни изследвания.

Кардиологичните резултати показват, че няма основания за притеснения, но от Аякс назначиха и неврологично изследване. Аякс поднови тренировките си днес, след като преди това всички отмени абсолютно сесии заради този неприятен инцидент, както и насрочен приятелски мач.