Халфът на Аякс Абделхак Нури, който колабира на терена 20 минути преди края на контролата с Вердер в събота, вече е вън от опасност. Страхотната новина беше разпространена от амстердамския гранд. От там уточниха още само, че той остава в интензивното отделение под активно лекарско наблюдение. 

Уплашилият Аякс – упоен, но в стабилно състояние

Повече подробности не се съобщават за състоянието му. Заради изживения ужас и страх за състоянието на съотборника си, играчите на Аякс получиха два дни почивка. За понеделник имаше насрочена открита и за фенове тренировка, но тя беше отменена и пренасрочена за по-нататък през седмицата. 

Ужас! Млад играч на Аякс колабира на терена

Легенди, бивши и настоящи играчи на Аякс заляха социалната мрежа Туитър с послания, в които изразяват подкрепата си към Абделхак Нури и му пожелават не просто да се възстанови възможно най-скоро, но и да вземе дейно участие в оставащата част от лятната подготовка на отбора. 

Аякс обяви двама "непродаваеми"

Холандецът от марокански произход се строполи на терена в 70-та минута на мача с Вердер, като имаше видими затруднения с дишането. Оказа се, че е получил остра сърдечна аритмия и благодарение на светкавичната реакция на медицинските лица и бързата му хоспитализация след инцидента животът му беше спасен.