Бившият футболист на Арсенал Гаел Клиши се изказа изключително ласкаво за Патрик Виейра. Двамата бяха част от феноменалния състав на "топчиите" през кампанията 2003/2004. Според Клиши, който по онова време бе още младеж, Арсенал никога няма да има играч като Виейра - най-вече заради лидерските качества и харизмата, която притежава.
 
„Патрик беше феноменален. Той бе водещата фигура в Арсенал по онова време. В онези златни години тимът наистина притежаваше страхотни футболисти, а Виейра беше нашият лидер. Винаги съм се възхищавал на качествата, които той носи в себе си - изключителен човек и професионалист. 
Т
ой винаги надъхваше младите състезатели, а аз тогава едва започвах в Арсенал. От него получих безценни съвети, Патрик знаеше как да мотивира всички около себе си. В Арсенал никога няма да му намерят заместник. След Виейра в отбора ни пристигнаха и други футболисти, дори по-скъпи, но никой не беше като него“, коментира Клиши, който в последните три сезона играе за турския Истанбул Башакшекир. Преди това изкара 8 години в Арсенал и шест в Манчестър Сити.