Селекционерът на германския национален отбор по футбол Йоахим Льов каза днес, че полузащитникът Сами Кедира, който получи контузия на бедрото на десния крак в мача срещу Аржентина, е възстановен и ще може да играе в сряда в полуфинала от Мондиал 2010 с Испания.

Кедира днес не участва в следобедната тренировка, както и централният защитник Арне Фридрих и резервният вратар Тим Висе. Титуляр от началото на световното първенство, Фридрих има контузия в крака, но ще може да играе в мача с испанците, съобщиха от германския щаб.

"Всички играчи са на разположение за мача в сряда с изключение на Какау, за който има още съмнения", каза Йоахим Льов след днешната тренировка. Кедира напусна терена в 77-та минута на четвъртфиналния мач с Аржентина. Полузащитникът на Щутгарт, който по произход е тунизиец, в неделя се възстановяваше. Какау се контузи отново на тренировката в неделя сутринта. В неделя натурализираният бразилец Какау получи контузия на гърба, а през миналата седмица имаше болки в адукторите.