Капитанът на Италия Фабио Канаваро отказа да поеме отговорността за гола на Нова Зеландия, след който Скуадра Адзура успя да вземе само равен 1:1 от двубоя. Още в началото на мача, грешка на Канаваро позволи на Шейн Шмелц да отбележи попадението, донесло точка за представителите на Океания.

„Вината за гола не е моя. Изобщо не казвайте, че аз съм сбъркал за гола, защото не съм. Втората топка ме удари, не бе моя грешка. Същото стана и с Парагвай, Де Роси не последва своя човек, и после обвиниха мен,” избухна Канаваро изненадващо.

Той също така обвини Нова Зеландия за мръсна игра, и според него ФИФА трябва да санкционира подобен стил, докато не изчезне. „Фалън трябваше да бъде изгонен, а вместо това Рийд направи цирк след едно мое влизане. Освен това, техният гол беше от засада,” продължи да кове Канаваро. „Безсмислено е ФИФА да ни показва записи на феър-плей, и после да ни праща рефери, които позволяват всичко.”

„Не знам на какво се дължи незадоволителната ни игра. Трябваше да ни бъде далеч по-лесно в тази група. Но в края на краищата, ние даваме най-доброто от себе си, и просто не успяваме да победим,” добави защитникът. „Не мисля, че ще отпаднем. Наистина, във футбола всичко се случва, но всички сме готови за битка. Факт е, че играем по-добре срещу по-силни съперници, а не срещу тези, които само се отбраняват.”