Проблеми има не само в лагера на Франция, разкриха италианските медии. Скуадра Адзура също е раздирана от дрязги след второто поредно равенство на Мондиала. Симоне Пепе и Марчело Липи се спречкаха след смяната на футболиста на почивката. Липи оправда смяната със слабата игра на Пепе, но нападателят не закъсня да се защити.

„Пепе правеше съвсем различни неща, от тези, които изисквах аз, затова го извадих. Това не е наказание обаче, просто се опитвах да използвам различен подход срещу затворената игра на Нова Зеландия,” каза Липи след мача.

„Ще разговарям с треньора утре, пред целия отбор, тъй като смятам, че тези неща трябва да останат в съблекалнята,” реагира Пепе малко разстроен от публичния коментар. „Чувствах се добре, но ако треньорът е търсел промяна, добре. Важното е отборът да върви. Естествено, всеки иска да играе, но това е невъзможно.”

„Все пак предпочитам да си говорим тези неща с треньора, а не чрез медиите. Треньорът взима решенията, и избира какво да каже пред всички. Искам да гледам пак мача, за да преценя, и след това да го обсъдим. Не мисля, че играх слабо, но може би отстрани се вижда по друг начин,” добави Пепе.

Клаудио Маркизио от своя страна обвини Марчело Липи за тактическите експерименти, които според играча объркват отбора. „На Световното първенство много от нас не си играят на обичайните позиции, защото треньорът прави много експерименти,” каза Маркизио пред РАИ. „Промените ни карат да бъркаме повече, и създават объркване, но треньорът има достатъчно опит да ни измъкне от тази ситуация”.

Подобно бе и изказването на Алберто Джилардино, който обяви, че постът, на който го използва Марчело Липи, го ощетява. „Твърде често трябва да играя с гръб към вратата, да търся топката от дълбочина, а това ми пречи,” заяви нападателят.