Спартак Москва разпра съгражданите от ЦСКА в голямото дерби от последния есенен кръг на руския шампионат на собствения си стадион. Шампионите съсипаха с 3:0 един от преките си конкуренти в горната част на класирането и го отказаха от мижавите му амбиции за първото място. 

За домакините на пейката беше българският национал Ивелин Попов, но той така и не помириса терен. Но дори и без него трите точки останаха на сметката на спартаковци и те се реваншираха страхотно за погрома с 0:7 на "Анфийлд" в Шампионската лига през седмицата. 

От самото начало домакините тръгнаха смело напред, Луис Адриано направи огромен пропуск в 10-та минута, преди Куинси Промес да открие с добавката след неговия изстрел. Малко след това и Александър Самедов пропиля шанс за втори гол. 

Въпреки интересните ситуации пред вратата на "армейците", до почивката повече попадения не паднаха. Първият шанс за цесекарите беше чак в 59-та минута, но тогава Понтус Вернблоом не беше точен. 

И малко след това тимът му беше наказан за втори път. В 61-та минута Луис Адриано изработи ситуацията в полза на Спартак и остави на Куиси Промес да се разпише за втори път и всичко да приключи като интрига. 

В 70-та минута мачът беше прекъснат за няколко минути заради безредици по трибуните, но след кратко забавяне беше подновен. До края не се случи нищо интересно, освен третото попадение в мрежата на ЦСКА. В 98-та минута Зе Луис намери Марио Пашалич на изгодна позиция и той скъса мрежата за трети път. 

След тази развръзка Спартак излезе на втората позиция в класирането с 37 точки, но може да бъде изместен от нея, ако Зенит бие Ахмат в Грозни в понеделник. ЦСКА Москва остава чак пети с 35 точки.