В препълненото с българи руско първенство един се добра и до финала за Купата на Русия. Това е бившият играч на Левски и Славия Николай Димитров, който обаче загуби директния спор за трофея с неговия Урал от далеч по-титулувания отбор на Локомотив Москва на Олимпийския стадион в Сочи. 

Хичо и компания паднаха с 0:2, но бяха равностойни до самия край, а развръзката настъпи четвърт час преди последния съдийски сигнал. Затова воденият от бившия наставник на Славия Александър Тарханов тим нямаше достатъчно време да отреагира и да отвърне на удара, а в края инкасира и втори гол. 

В последните секунди се заформи и грозно меле на терена между играчите на двата тима, като по двама бяха изгонени заради участието си в неприятните сцени. Това обаче не повлия на крайния резултат. 

Николай Димитров започна като титуляр в този мач и остана на терена до втората минута на продължението на редовното време, когато обаче крайният резултат вече беше оформен. Той се отличи с няколко опасни пробива, но те така и не доведоха до попадение в мрежата на опитните "железничари". Като цяло българинът беше най-активен за тима си, но усилията му не дадоха резултат. 

От своя страна Локомотив стигна до заветното попадение в своя полза в 76-та минута, а автор на ценния гол беше руският национал Игор Денисов. В продължението на срещата и Алексей Миранчук се разписа, но само да оформи крайния резултат след асистенция на Мануел Фернандес. 

До края не се случи нищо повече и московчани се радваха. За тях това беше рекордна 7-а Купа на Русия след разпадането на Съветския съюз. Толкова има само ЦСКА Москва. А като се прибавят и отличията от епохата на СССР, "железничарите" имат общо 9.