Отборът на Урал (Екатеринбург) с българина Николай Димитров - Хичо в състава се класира по възможно най-драматичния начин за полуфинал в турнира за Купата на Русия, след като отстрани ФК Краснодар с 4:3 при дузпите и 3:3 в редовното време и продълженията.

Старши треньор на Урал е бившият наставник на Славия Александър Тарханов, а 84 минути за победителите игра Николай Димитров - Хичо.

Точно 6 минути преди края на редовните 90 Димитров отстъпи мястото си на арменския национал Едгар Манучарян, който при наказателните удари реализира за своите.

Бившият футболист на Левски и Славия се представи на добро ниво, а в 30-ата минута можеше да вкара, но ударът му от границата на наказателното поле мина над вратата.

Гостите поведоха до 15-ата минута с 2:0, като още във 2-ата Фьодор Смолов откри резултата след пас на шведа Виктор Класон. В 14-ата минута Класон удвои след асистенция на бразилеца Вандерсон. Ситуацията за оранжевите от Урал се влоши още повече в 33-ата минута, когато Класон вкара второто си попадение в мача и увеличи преднината на Краснодар на 3:0.

Но само след две минути домакините върнаха един гол чрез Владимир Илин. След няколко поредни ъглови удара защитата на Краснодар не остана концентрирана, Грегор Балажиц отклони топката на далечната греда и там от 1 метър Илин я прати във вратата. Смолов можеше да покачи на 1:4 в края на първото полувреме, но вратарят Заболотни се справи със ситуацията.

В 53-ата минута румънецът Ерик Биквалфи беше изпуснат от Бистров при контратака, Лунгу и Кулаков комбинираха добре, а последният намери румънеца на чиста позиция. Натискът на домакините можеше да доведе до 3:3 пет минути по-късно, но Лунгу пропусна. Все пак равенството се получи в 63-ата с втория гол в мача на Биквалфи, който този път се разписа с мощен изстрел от 10 метра.

Минута преди края на редовното време съдията даде дузпа за гостите от Краснодар, която сам си спечели Смолов- задържан от защитник в наказателното поле. Потърпевшият обаче стреля над горната греда и пропусна.

В продълженията домакините останаха 10 на терена заради втория жълт картон Александър Данцев, който срита резервата Лаборде.
При наказателните удари обаче Рамирес пропусна втората за Краснодар, а Смолов петата и така след четири безгрешни удара Урал продължи.

В герой за домакините се превърна техният вратар Николай Заболотни, който спаси и двата наказателни удара.