Българският футболист на Урал Екатеринбург Николай Димитров помогна с изявите си за победата в полуфиналите за Купата на Русия над Рубин Казан с 2:1. Така воденият от бившия наставник на Славия Александър Тарханов тим е в директна битка за трофея и евроквота. 

Хичо започна като титуляр и остана на терена цели 82 минути, като направи няколко запомнящи се пробива по левия фланг. Но най-важното в мача от негова страна беше асистенцията му за втория гол на Урал, който се оказа и победен.

Иначе домакините от Екатеринбург поведоха в 13-та минута чрез Владимир Илиин, но звездата на Рубин Жонатас изравни в 31-та. После самият той изпусна дузпа осем минути по-късно, изпускайки да направи обрата пълен.

В 58-та минута дойде и звездният момент на Димитров. Юношата на Левски пусна ювелирен пас към Александър Новиков и той се възползва, за да направи резултата 2:1. В крайна сметка това се оказа и последното попадение в двубоя.

Хичо излезе малко преди края като тактическа смяна, а на неговото място се появи Дмитри Коробов. В крайна сметка Урал е на финал и ще се бори за историческата си първа Купа на Русия в историята.