Легендата на холандския футбол Рууд Гулит престоя само четири дни на поста помощник-треньор на националния отбор и вече напусна. Той беше назначен в понеделник да помага на селекционера Дани Блинд, но в петък вече освободи мястото със скандал. 

Проблемът беше в изказване на техническия директор на федерацията Ханс ван Брьокелен, който вчера обяви, че изискването на Гулит да дойде в отбора било да получи селекционерския пост след края на договора на Блинд. И това вбеси Гулит. 

"Ван Брьокелен говори лъжи и глупости. Единствено поисках гаранция, че когато договорът на Блинд изтече, да имам възможност да предоговоря условията по контракта си. Самият той каза, че подобно нещо е логично, но не го включи в документацията. Затова си тръгвам", сподели Гулит. 

Интересното е, че Гулит и Ван Брьокелен бяха заедно част от националния отбор на "лалетата", който донесе най-голямата футболна радост в родината си до момента с европейската титла на шампионата през 1988 г. Сега обаче отношенията им са обтегнати и едва ли скоро ще се подобрят.