Селекционерът на Германия Йоаким Льов разкри, че тимът му „със сигурност“ ще се изправи срещу Испания следващия март, а потенциални съперници за контроли са Белгия и Португалия преди старта на Евро 2020.

Серж Гнабри реализира хеттрик, а съотборникът му Леон Горецка добави две попадения за разгрома над Северна Ирландия с 6:1, което потвърди първата позиция за Бундестима пред състава на Холандия. Льов призна, че Германският футболен съюз е пред потвърждаване на контрола с Испания, която според испанските медии ще се проведе в Мадрид, като потенциални съперници за нова проверка са Белгия или Португалия.

„Испания е сигурна за проверка през март. Текат последни разговори за това. Вторият ни опонент е все още неясен. Опитваме се да организираме контрола срещу Португалия или Белгия. Изчакваме до тегленето на жребия за Евро 2020 на 30 ноември в Букурещ. Спокойни сме за жребия“, каза Льов. Германия ще играе вероятно трите си мача от група F в Мюнхен на Евро 2020, като първенството ще се проведе в 12 европейски града от 12 юни до 12 юли. „Разбира се, че това е огромно предимство за нас. Може да планираме сега, няма да се наложи да пътуваме“.

Германия реализира десет гола в последните си два мача и Льов призна, че „настроението в играта се е завърнало“. Маншафтът отстъпи на Холандия с 2:4 през септември и изпадна от Лигата на нациите, като пострада и от дълготрайните контузии на Лирой Сане и Никлас Зюле. „Не позволихме това да ни разтърси“, каза той относно ранния гол за Северна Ирландия във Франкфурт. „Успяхме незабавно да ги притиснем. Тимът бе възнаграден за усилията си. Беше забавно“. Съставът на Льов няма да бъде заедно до приятелските срещи през март. „За съжаление има пауза, която винаги прави нещата по-трудни, защото трябва отново да поработим върху някои аспекти от играта. Трябва да видим кой е здрав, кой е в добра форма“.

Льов похвали и съотборниците в Байерн – Горецка и Гнабри, като последният има вече 13 гола в също толкова срещи за националния отбор. „Гнабри е в страхотна форма, той е изключително важен за отбора и е технически на висота. Леон прави това, което малко защити могат да спрат, ако бъде здрав, със сигурност ще започва като титуляр за нас“, завърши той. /БГНЕС