Един от предварително смятаните за фаворити в груповата фаза на Лига Европа тим на Бешикташ продължава да лъкатуши и да изпитва сериозни трудности. "Орлите" пак не успяха да стигнат до успеха и са на дъното в групата си. 

Турците изпуснаха трите точки в гостуването на белгийския Генк. Те водеха почти до края на мача, но инкасираха попадение и мачът завърши наравно 1:1. Така интригата между четирите участника в тази група се запази с пълна сила. 

Иначе по всичко изглеждаше, че Бешикташ този път ще успее изкове успеха с ранното си попадение. Четвърт час след началото при една бърза контра Мустафа Пектемек пусна пас като по конец за Рикардо Куарешма на десния фланг. 

Макар да е вече на 35 години, португалецът се втурна като хала и догони топката, за да преодолее с удара си вратаря, който макар да докосна топката, не успя да предотврати гола в мрежата си така грандът от Истанбул поведе. 

Последваха много пропуски пред вратите на двата отбора, като трябва да се отбележи, че и белгийците имаха много чисти положения. Мбвана Самата пропиля най-чистия шанс за тима си с удар от чиста позиция над вратата. 

Куарешма изпусна да се превърне в герой за тима си с втори гол и в крайна сметка турците бяха наказани малко преди края. Тогава Сандер Берге с мощен шут от 25 метра щеше да скъса мрежата на Бешикташ и изравни за 1:1. А голямата вина за това попадение беше целокупно на защитата на гостите, която не успя да изчисти наглед лесна топка и тя попадна на крака на норвежеца. 

След тази развръзка Генк остана на върха на класирането със 7 точки, а след хикса между норвежкия Сарпсборг и шведския Малмьо, интригата се запази с пълна сила. Двата тима са с по 5 точки и нищо не е решено, особено като се има предвид, че турският гранд е с 4 и има всички шансове да продължи напред.