Отборът на Генк оглави класирането на Група I  в Лига Европа след изиграването на първите мачове. Тимът се наложи с 2:0 над Малмьо у дома.

Белгийският клуб бе по-добрият на терена, а успехът бе напълно закономерен. Генк поведе в резултата в 37-ата минута чрез Леандро Тросард, който засече прекрасно центриране отдясно за 1:0.

В 71-ата минута Мбвана Самата с удар от наказателното поле удвои преднината на домакините.

В другия мач от потока Бешикташ се наложи с 3:1 над Сарпсборг. Добър мач за туския клуб направи Лорис Кариус, който записа на сметката си 4 спасявания.

Всички попадения паднаха едва след почивката. В 51-ата минута Райън Бабел навлезе в наказателното поле и от малък ъгъл стреля точно за 1:0.

В 69-ата минута Енцо Роко засече отблизо след изпълнение от фаул за 2:0. Джърмейн Ленс направи класически резултата в 82-ата минута, след като бе оставен сам в наказателното поле и стреля точно за 3:0.

Гостите от Норвегия успяха да върнат един гол едва в даденото от съдията продължение. След изпълнение на корнер Гунар Захариасен засече отблизо за крайното 3:1.

Генк води в Група I с 3 точки, колкото имаи Бешикташ. В подреждането следват Малмьо и Сарпсборг, които стартираха с поражения.