Нападателят Роналдо предложи помощта си на бившия си съотборник в националния отбор Адриано само ден, след като играчът на Интер обяви, че слага край на кариерата си.

„Трудно време е за Адриано. Аз искам да му помогна и мисля, че мога да го направя. Но това си остава между мен и него-просто един личен разговор. Той знае, че съм му приятел, и не съм поредният, който ще го съди за всяка стъпка”, каза Феномена, един от най-успешните бразилски играчи през последните 10 години.

След като мина Световната квалификация с Перу, Адриано не се прибра в клуба си и няколко дни беше в пълна неизвестност. В крайна сметка той даде пресконференция, на която обяви, че не се чувства щастлив в Италия.

„На първо място той трябва да намери малко покой и се надявам, че медиите и феновете ще му го дадат. Аз съм добър приятел и няма да му досаждам, докато той не потърси помощта ми сам”, каза Роналдо, който в момента играе за Коринтианс. „Адриано е звезда, а към звездите трябва да имаме малко повече уважение”, завърши бившият нападател на Милан.