Контузии лишиха младежкия национален отбор на Ейре от трима ключови футболисти за сблъсъка с България във вторник. Европейската квалификация е на стадион „Лилисулън” в Атлон и започва в 21.00 часа българско време. Това са Дарън Рандолф от Чарлтън, Стивън О`Халоран от Астън Вила и Оуен Гарван от Ипсуич.

Освен това и капитанът на ирландците Дарън О`Дий пропуска мача с нашите. Бранителят на шотландския Селтик бе повикан в мъжкия национален отбор. И четиримата бяха сред стартовите единадесет на селекционера Дон Гивънс в последния квалификационен мач на „детелините” с Англия загубен като домакин с 0:3.

Вратарят на Ипсуич Шейн Съпъл, халфът на Лестър Алън Шийън и бранителят на Барнет Джо О`Кеъръл са повикани като техни заместници.

Последният мач на Ейре с Черна гора в Подгорица бе воден от асистент-мениджъра на „зелените” Шон Макафри. Селекционерът на младите ирландци бе ангажиран с мъжкия отбор на страната си за битката с Уелс, завършила 2:2 вчера. Гивънс обаче ще бъде на резервната скамейка за мача с младежите във вторник в Атлон.

Съставът на Ирландия за мача с България:

Вратари:

Шейн Съпъл (Ипсуич)

Дарън Куигли (Юнивърсити Колидж Дъблин)

Защитници:

Еди Нолан (Блекбърн)

Ричард Киоф (Хъдърсфийлд)

Алън Шийън (Ипсуич)

Майкъл Спилейн (Норич)

Стивън Глийсън (Уулвърхемптън)

Конър Пауел (Бохемианс)

Джон Джо О`Тул (Уотфорд)

Джо О`Кеъръл (Барнет)

Полузащитници и нападатели:

Стивън Куин (Шефийлд Юнайтед)

Крис Макан (Бърнли)

Джим О`Брайън (Селтик)

Адам Рууни (Честърфийлд)

Антъни Стоукс (Съндърланд)

Конър Самън (Юнивърсити Колидж Дъблин)

Кийт Трийси (Блекбърн)

Били Кларк (Ипсуич)

Ейдън Даунс (Евертън)