Двама български футболисти се появиха по терените в руския шампионат в неделя. Това бяха Михаил Александров с екипа на Арсенал Тула срещу Зенит и Петър Занев за Амкар срещу Тосно. И двамата играха по 90 минути за тимовете си. 

А определено и Арсенал, и Амкар могат да са доволни от развръзките в двубоите си. Тимът от Тула стигна до геройско 3:3 срещу кандидата за челните позиции Зенит, като развръзката дойде в края. 

Иначе Игор Горбатенко откри за Арсенал в 3-та минута, а Леандро Паредес изравни в 36-та. Но Сергей Ткачев даде отново аванс на домакините точно преди почивката, преди да дойдат напрегнатите последни минути. 

Далер Кузяев направи пълен обрат за Зенит с два гола в рамките на една минута между 82-та и 83-та и изглеждаше, че ще донесе трите точки за гостите от Санкт Петербург. А това се случи малко след като Горбатенко беше изгонен от състава от Тула. 

И макар с десетима души на терена, Артьом Дзюба изравни за Арсенал в 88-та минута и мачът приключи при този резултат - 3:3. В продължението на мача Михаил Александров беше сменен, но това беше просто тактически ход на треньора му. 

След тази развръзка Арсенал събра 36 точки и е шести и последните три мача от сезона ще са само за доиграване, защото тимът няма за какво повече да се бори. Зенит е с 49 и засега изпуска мястото в зона Шампионска лига. 

В другия мач с българско участие Петър Занев изведе Амкар с капитанската лента при победата с 2:0 над Тосно като гост. Александър Рязанцев от дузпа откри за тима от Перм в 17-та минута, а в продължението Михаил Костюков оформи крайното 2:0. 

След тази развръзка Амкар събра 31 точки, но все още е в зоната за плейаутите, макар да е с равен актив с Ростов, който е първи над чертата. Тосно остава с 24 точки в зоната на директно изпадащите, а е с равен актив с Анжи Махачкала, който е в зоната за баражите за оцеляване.