Сръбският национал Ивица Драгутинович потвърди пред „Спортски журнал”, че е бил нападнат от селекционера на Португалия Луиш Фелипе Сколари след равенството 1:1 между двата отбора в Лисабон, в среща от квалификационна група А за Евро 2008.

Шокираният футболист заяви: Това е много сериозна постъпка. Имаше контакт между Сколари и мен, да. Мисля, че това е недопустимо от страна на треньор.”

„Ще се срещна с ръководителите на нашата федерация и ще решим какво да предприемем. Когато това започна аз просто разговарях с Куарешма. Всичко е записано от камерите,” добави сърбинът.

Вижте видеото, как бразилският спец удря Ивица Драгутинович.

Испанският наставник на „плавите” Хавиер Клементе обяви, че инцидентът ще бъде отнесен със сигурност до УЕФА. „Беше очевидно, че португалците загубиха самообладание, тъй като не бяха доволни от резултата,” каза опитният специалист. „Не мога да си обясня как треньор, който е печелил световната титла, не може да приеме поражението. Ако не може да преглътне нещо такова, по-добре да смени професията си. Надявам се, че Дисциплинарната комисия към УЕФА ще отсъди правилно в тази ситуация.”