Португалският национален отбор е на път да се раздели със селекционера си Луиш Фелипе Сколари, след като не успя да изпълни до никъде поставената задача – шест точки от двата квалификационни мача през септември. След равенството с Полша в събота, днес португалците отново не стигнаха до успех, а завършиха 1:1 със Сърбия. И в двата двубоя Португалия бе домакин, и въпреки че смени стадиона, на който приемаше срещите си, не съумя да счупи каръка. Ръководството на португалската футболна федерация бе поставила пред Сколари за цел да спечели тези мачове и сега той е сериозно заплашен от уволнение.

Португалия ще трепери за последно дали ще успее да се класира за Евро 2008, докато Сърбия със спечелената точка запази надеждите си за място на финалите. Лидер в група А е Полша с 21 точки, Финландия има 19, но и двата тима са с мач повече от Португалия и Сърбия.

Резултатът бе открит от Португалия в 11-та минута, когато Шибао Саброса изпълни перфектен пряк свободен удар, отсъден за фаул на Ненад Ковачевич срещу Кристиано Роналдо. През първото полувреме двубоят протече сравнително равностойно, като и двата отбора пропуснаха по няколко шанса.

След почивката и двамата наставници прибягнаха до смените си, за да променят нещата на терена. Сколари искаше да види още попадения, затова пусна отново джокера Рикардо Куарешма, а за състава на Хавиер Клементе в игра влязоха Пантелич и Жигич.

Когато срещата, въпреки оспорвания край, вече изглеждаше решена в полза на домакините, Бранислав Иванович обля в сълзи „Жозе Алваладе”. Резервата Пантелич асистира за гола, след като финтира Пауло Ферерйра и намери Иванович, който прати топката под напречната греда за крайното 1:1.

Финалният щурм на Португалия не даде резултата и така домакините загубиха още две точки по трудния път до Евро 2008 в Австрия и Швейцария.