Селекционерът на Португалия, един от най-добрите треньори в света, Луиш Фелипе Сколари не успя да се сдържи при поредната издънка на неговите момчета. Португалците направиха второ домакинско равенство снощи, срещу Сърбия и вече трябва да се борят със зъби и нокти за място на Евро 2008. Или в случая на Сколари, с юмруци...

Вижте видеото, как бразилският спец удря Ивица Драгутинович.

Сколари бе въвлечен в меле с поне още 30 души на терена, след края на двубоя, завършил 1:1 в Лисабон. След размяната на удари Драгутинович бе изгонен, а треньорът заяви, че не е посягал на никого, въпреки че ясно се вижда юмрука, отправен към лицето на сърбина.

„Просто се опитвах да защитя Куарешма,” оправда се Сколари. „Той (Драгутинович) се изпречи пред мен, но не съм го докоснал. Ако твърди, че съм го ударил - лъже. Ще отговарям за действията си пред УЕФА, ако поискат.”

Без съмнение обаче Сколари се намира под невероятно напрежение, тъй като главата му е на път да падне, след провала в двете квалификации през септември. Вместо шестте точки от две домакинства, поискани от ръководството, той успя да донесе само две и за заложи мястото на Португалия на Евро 2008 на карта.