Осем души са с наранявания, двама от тях сериозно, а други 40 са в арестите на белградските полицейски участъци, след като са били прибрани по време и след мача между Цървена звезда и Партизан. Най-популярното футболно дерби в Сърбия и в цялата бивша Югославия завърши с победа в полза на Партизан с 2:1, като това беше и първото поражение на „червено-белите” за сезона. Те остават начело в класирането с 34 точки, с 1 пред Партизан и с 10 пред Войводина и ОФК Београд.

44-годишен мъж със сърдечен удар и 11-годишно момче с наранявания по главата бяха незабавно откарани в център по спешност, докато на трима от арестуваните бяха отправени обвинения в престъпление

„Осем от запалянковците са арестувани преди и по време на мача, а останалите 32-ма след неговия край”, коментира пред агенция ТАНЮГ шефън на белградската полиция Слободан Вуколич.

Трима от тези задържани имат криминално минало, докато самоличността на останалите ще бъде уточнена по-късно. По-голямата част от арестуваните запалянковци са хвърляли запалени отломки от седалки на стадиона.

Белградското дерби има много тежки сблъсъци между запалянковците в историята си, като през 1999-а година за фен на Цървена звезда то имаше фатален край. През септември пък привърженик на Тулуза беше атакуван, пребит и след това издъхна

от раните си в болницата преди мача на французите с Партизан от турнира Лига Европа.