Българските футболисти на Касъмпаша Страхил Попов и Васил Божиков имаха основна заслуга за победата на своя тим над Ескишехирспор с 2:1 в мач от 22-ия кръг на турското първенство. 

Двамата останаха на терена по време на целия мач и изявите им бяха страхотни. Попов дори асистира за второто попадение на тима си, което с оглед на крайния резултат се оказа и победното в този сблъсък. 

Иначе Тунай Торун даде преднина на Касъмпаша още във втората минута, след като засече по перфектен начин пас на колумбиеца Йонатан дел Вале. А до почивката имаше и още едно попадение в полза на истанбулския тим. 

Във втората минута, но на продължението на първата част, Страхил Попов центрира перфектно и намери бившия играч на Байер Леверкузен Ерин Дердийок, който нямаше как да сбърка и вкара за 2:0. 

След почивката гостите от Ескишехирспор върнаха едно попадение в 65-та минута чрез Емре Гурал, с което върнаха интригата в пълна степен. Но просто Касъмпаша беше прекалено силен в защита и не допусна изравняване до края. 

Така тимът от Истанбул събра 34 точки и остава седми в класирането, но е много близо до местата, даващи право на участие в Европа от новия сезон. Ескишехирспор остава последен със само 17 точки, а спасителният бряг е все по-далеч.