Българският футболист на Касъмпаша Васил Божиков изигра цял мач за своя тим при гостуването на лидера Фенербахче, но не успя да му помогне по никакъв начин да избегне загубата с 1:3 на "Шюкрю Сарачоглу". Другият българин в този отбор Страхил Попов не беше въобще в групата. 

"Фенерите" решиха всичко в двубоя още преди почивката. Тогава в 37-та минута бившият играч на Порто Диего откри резултата, а точно преди самата почивка абсолютно всичко в този мач приключи. 

Тогава бразилският играч на Касъмпаша Тити направи дузпа, а заради нарушението беше изгонен. Зад топката застана Робин ван Перси и не сбърка, правейки резултата 2:0, а отборът му вече беше с човек повече. 

До края на мача остана време двата тима да си разменят по едно попадение, но това в нито един момент не постави под въпросителна победителя в този мач. Иначе Фенербахче поведе с 3:0 четвърт час преди края, когато точен беше Алпер Потук след страхотна асистенция на Диего. 

В 87-та минута Касъмпаша отбеляза почетното си попадение чрез сириеца Санхариб Малки и с това в крайна сметка оформи крайния резултат в този мач, след който "фенерите" си тръгнаха с трите точки. 

Така лидерите събраха 49 в актива си, но са само с пет повече пред втория Бешикташ, който е с три мача по-малко. Касъмпаша засега остава седми с 31 точки, но може да бъде изместен след останалите мачове от кръга.