България запази шансове да се класира сред осемте най-добри отбора на световното първенство за бездомни хора в Мексико Сити, след като вчера взе 3 точки от мачовете си с фаворитите в своята група от шампионския поток на турнира.

Националите надиграха състава на Полша с 5:4 и загубиха с 4:8 от този на Босна и Херцеговина.

Днес предстоят останалите три мача на българския тим – срещу Литва (17:40 часа българско време), срещу Румъния (21:00 часа) и срещу Киргизстан (24:00 часа). Към момента лидери в групата са отборите на Литва и Босна, които имат по 2 победи, следвани от България и Румъния с по една.

България надигра с 5:4 тима на Полша с две попадения на Трайчо Методиев и по едно на Стефан Стефанов, Коце Ангелов и Асен Йорданов. Въпреки надмощието си, националите не съумяха да достигнат до по-изразителна победа, тъй като пропуснаха дузпа и си отбелязаха нелеп автогол.

Мачът с Босна и Херцеговина започна равностойно, но при равенство 2:2, в рамките на една минута националите направиха три елементарни грешки, които доведоха до резултат 2:5. Второто полувреме започна с надмощие на българския тим, който намали аванса на съперника до 2 попадения – 4:6. Босненците обаче не позволиха обрат и с нови два гола оформиха крайния резултат 4:8.