България започва днес участието си във втората групова фаза на световното първенство за бездомни хора в Мексико Сити с мач срещу Полша, който ще се играе от 18:20 часа българско време. Националите се класираха в Топ 24 на социалния мондиал, след като завършиха на второ място в крайното класиране на предварителна група Н с актив от три победи и загуба от бившия световен шампион Чили.

Вчера българският тим направи невероятен обрат от 2:3 до 4:3 срещу състава на Норвегия в последната минута на двубоя със скандинавците. Попаденията за България отбелязаха последователно Коце Ангелов, Трайчо Методиев, Асен Йорданов и Венелин Иванкин. Срещата беше изключително оспорвана, защото дъждовното време до голяма степен изравни възможностите на двата отбора. Малко по-късно националите надиграха с 11:3 и тима на Южна Корея, който е с доста висока средна възраст на състезателите. Пет попадения за разгромната победа отбеляза Венелин Иванкин, три вкара Асен Йорданов, два – на Стефан Стефанов и един на Ивайло Бурев.

В последния си мач от група Н, срещу състава на Чили, България не успя да надиграе бившия световен шампион, въпреки че българските играчи изиграха отлично първо полувреме. За съжаление националите пропуснаха своите положения за гол, за разлика от класния си съперник, който демонстрира висок коефициент на полезно действие. В крайна сметка чилийците спечелиха мача с 10:1, като единственото попадение за състава на България отбеляза Асен Йорданов.

Освен със завършилия на първо място в предварителна група F състав на Полша, българският тим ще играе днес от 21:00 часа и срещу силния отбор на Босна и Херцеговина, който спечели група Е. Останалите съперници на България по пътя й към Топ 8 са Румъния, Литва и Киргизстан, срещу които ще се изправи утре. Класиране на едно от първите две места в тази група ще изпрати българския състав в шампионския поток на Homeless World Cup, в който ще играят осемте най-добри отбора в турнира.