Българският „Отбор на надеждата“ започна изключително успешно участието си на Световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити.

Националите победиха последователно Хърватия с 15:4 в приятелска среща и Германия с 10:0 в първия си официален мач от турнира.

Българският тим ще изиграе останалите си три двубоя от група Н на социалния Мондиал днес. Националите ще срещнат последователно съставите на Норвегия (18:00 часа българско време), Южна Корея (20:40 часа) и Чили (23:20 часа).

Класиране на едно от първите две места в групата ще осигури на българите преодолими съперници за втората групова фаза, което ще им отвори възможност за класиране в топ 8 на световния шампионат.

Българските национали надиграха категорично първия си противник в Мексико Сити – Германия.

Пет от попаденията в мача отбеляза Трайчо Методиев от столичния квартал „Филиповци“, който беше част и от отбора спечелил бронзовите медали на Световното първенство за деца в неравностойно положение, състояло се в София през август. По две попадения реализираха Асен Йорданов от сливенското село Гергевец и Стефан Стефанов от „Филиповци“.

Десетото попадение във вратата на Германия вкара капитанът на тима Коце Ангелов.

източник: sportsmanagement.bg