Един от големите фаворити за трофея в тазгодишното издание на Копа Америка - Бразилия - записа успех в последната си проверка преди старта на надпреварата. Турнирът в Чили започва след броени часове. 

"Селесао" обаче има време до първия си сблъсък, който е в неделя с Перу. Затова селекционерът Карлос Дунга уплътни заниманията на тима си с контрола срещу Хондурас. Тя беше спечелена с 1:0 пред родна публика. 

В тима на "златистите" за първи път се появи звездата на Барселона Неймар, който се присъедини към отбора в понеделник. Това стана само 48 часа след триумфа на финала в Шампионската лига и веднага след празненствата за спечеления трофей. 

Неймар се появи на терена след почивката, а крайният резултат вече беше оформен при влизането му. Единственото попадение в мача отбеляза Роберто Фирмино в 33-та минута с хубав изстрел. 

Отборът на Дунга ще проведе още едно последно занимание на родна земя тази вечер. След това в петък делегацията на Бразилия заминава за Чили, където ще се проведе турнирът. 

Мачът с Перу ще е първият официален за петкратните световни шампиони след унижението на домакинския Мондиал преди година. Но откакто Дунга е треньор, "селесао" има само победи, макар и в контролни мачове. Поредните успехи станаха вече 10.