Бразилският национален отбор продължава да се възстановява по най-добрия начин от кошмара през изминалото Световно първенство. "Селесао" продължава победната си серия под ръководството на новия селекционер Карлос Дунга. 

Готвещият се за участието си на Копа Америка състав победи Мексико с 2:0 пред собствена публика в предпоследната проверка преди континенталния шампионат на Южна Америка. Това беше девети пореден успех за "златистите" под ръководството на бившия капитан на отбора. 

Всичко в този мач беше решено още преди почивката. Тогава паднаха и двете попадения, дело на Филипе Коутиньо и Диего Тардели в 28-та и 37-та минути. Впоследствие бразилците лесно удържаха преднината си и ще започнат участието си в континенталната надпревара с настроение. 

Трябва да се отбележи, че "селесао" игра в този мач без капитана си Неймар. Звездата на Барселона все още е в Испания, за да празнува спечелването на Шампионската лига. Той ще се присъедини към състава в навечерието на мачовете от Копа Америка. 

Последният сблъсък на Бразилия преди турнира ще бъде в сряда срещу Хондурас. След това отборът пътува за Чили, където е в една група с Перу, Колумбия и Венецуела. Само четири отбора отпадат след груповата фаза на Копа Америка, така че бразилците се готвят за продължително участие в надпреварата.