Петкратните световни шампиони от Бразилия отново ще играят контролна среща с отбора на Република Ирландия, като този път двубоят ще се проведе на стадиона на Арсенал Емирейтс стейдиъм. Това обявиха от мениджърската агенция Кентаро. Мачът ще се играе на 2-и март.

Отборът на Карлос Дунга ще стартира участието си на Световното първенство по футбол на 15-и юни срещу отбора на КНДР. Преди Мондиал'2010 бразилците ще играят общо четири контролни срещи. Ирландците пък не успяха да се преборят за място на финалите, след като отстъпиха на Франция в скандален бараж.

Друг участник на Световното първенство- Швейцария, пък си осигури контрола с Коста Рика. Мачът ще се играе на 1-и юни в Сион, недалеч от базата на швейцарците в Кранс Монтана.

Коста Рика е била поканена по настояване на Отмар Хицфелд, тъй като на 25-и юни ще се изправи срещу отбор от КОНКАКАФ- Хондурас. За 5-и юни все още швейцарците не са намерили опонент за последната си проверка, когато трябва да бъде и представянето на отбора преди заминаването за Южна Африка.