Все повече въпросителни излизат около кариерата на Робин ван Перси в националния отбор на Холандия. Нападателят на Фенербахче отново не попадна в сметките на селекционера Дани Блинд, сега за контролите с Франция и Англия в края на месеца. 

Специалистът иска да сглоби състав за световните квалификации, който да не повтаря резила от пресявките за Евро 2016, за което "лалетата" не извоюваха квота. В потока за място на Мондиал 2018 те са в една група с България, а засега изглежда, че шансовете на Ван Перси да играе срещу нашите са доста малки. 

Футболистът не попада в списъка на Блинд за втори пореден път. С оглед на възрастта му - скоро ще навърши 33 години - в Холандия вече се чудят дали вратата на националния отбор не е затворена за бившия нападател на Арсенал и Манчестър Юнайтед. 

Селекционерът предпочита да залага на имена като Люк де Йонг, Клаас-Ян Хунтелаар и дебютанта Винсент Янсен. Иначе Ван Перси е топреализаторът в историята на "лалетата" със своите 50 гола в 101 мача, но по всичко изглежда, че скоро няма да има възможност пак да носи оранжевия екип.