Селекционерът на Холандия Дани Блинд не повика в състава си Робин ван Перси за предстоящите две контролни срещи на "лалетата" по-късно през месеца.

Това е пореден удар по нападателя на Фенербахче, който бе капитан на Холандия, но Блинд реши да отнеме тази роля от него по време на разочароващите евроквалификации, завършили шокиращо, след като Холандия не се класира за Евро 2016. За капак бившата звезда на Манчестър Юнайтед си отбеляза автогол в квалификацията с Чехия, загубена с 2:3.

Сега Ван Перси не бе повикан за проверките с Уелс и Германия. Блинд все пак уточни, че това се дължи на слабата форма на опитния футболист и обяви, че вратата на националния отбор продължава да бъде отворена за Ван Перси. "Мисля, че Робин, след трансфера си в Турция миналото лято, не успя да намери своя ритъм. Той все още не играе цели мачове. Не е добър знак. Не виждам да играе добре, не е остър и не е свеж, а това не е добре, защото потенциално Ван Перси все още е най-добрият ми нападател. Ако е здрав за следващите мачове, най-вероятно ще го повикам."

В състава на Блинд не попадна и футболистът на Манчестър Юнайтед Мемфис Депай, а селекционерът призна, че е направил опит да върне в отбора намиращия се във форма Дирк Каут, който обаче е отказал.

Ето и целият състав на Холандия:

Вратари: Яспер Силесен (Аякс), Маартен Стекеленбург (Саутхемптън), КЕнет Вермеер (Фейенорд), Йероен Зоет (ПСВ)

Защитници: Върджил ван Дайк (Саутхемптън), Дейли Блинд (Манчестър Юнайтед), Дарил Янмаат (Нюкасъл), Теренс Конголо (Фейенорд), Джефри Брума (ПСВ), Карим Рекик (Олимпик Марсилия), Жайро Ридевалд (Аякс), Кени Тете (Аякс), Жоел Велтман (Аякс).

Халфове: Жорди Класи (Саутхемптън), Върнън Анита (Нюкасъл), Дави Клаасен (Аякс), Уесли Снайдер (Галатасарай), Марко Вейинович (Фейенорд), Жоржиньо Вайналдум (Нюкасъл)

Нападатели: Бас Дост (Волфсбург), Елжеро Елиа (Фейенорд), Анвар Ел Гази (Аякс), Клаас-Ян Хунтелаар (Шалке), Люк де Йонг (ПСВ), Куинси Промес (Спартак Москва), Ариен Робен (Байерн)