Бившият български национал Благой Георгиев изигра много силен мач за своя Рубин срещу Краснодар, но не помогна на тима си да вземе поне точка. Битката в Казан завърши 2:1 в полза на гостите, а юношата на Славия асистира за единственото попадение. 

Той престоя на терена през всичките 90 минути и освен с решителното подаване за гола, се отличи и с жълт картон. Но през целия мач Георгиев беше в основата на повечето опасни атаки на Рубин. 

Халфът започна много силно и постоянно създаваше опасности пред противниковата врата. В 22-та минута той проби по фланга и центрира опасно към Владимир Дядюн. Първият удар на нападателя беше избит от вратаря, но при добавката вече нямаше прошка и Рубин поведе. 

Но радостта на домакините трая само десет минути, след като Перейра изравни за Краснодар. До края на полувремето Рубин имаше поне три шанса за гол, но те не бяха оползотворени, а в два от тях участваше и Георгиев. 

Той продължи да е активен и през втората част, а в 72-та минута си изкара и жълт картон. Равенството щеше да е най-заслуженият изход от тази среща, но в 85-та минута Перейра вкара втория си гол за гостите и им донесе скъпоценните три точки. 

Така след този развой Краснодар излезе на втора позиция в класирането с 44 точки, но с мач повече от останалите преследвачи. Рубин остава четвърти с 39.