Бившите национали Захари Сираков и Георги Пеев се появиха в игра за своя Амкар Перм, но не помогнаха по никакъв начин на тима си в "българското" дерби с Рубин Казан, което на практика не се състоя. За тима от Казан не се появи Благой Георгиев, а от домакините не игра Петър Занев. 

В крайна сметка тимът от Перм падна с 0:3 на собствен терен и продължи свободното си падане в класирането. Иначе в този мач Сираков игра до почивката, а Пеев се появи на терена в 65-та минута след дълго отсъствие заради травма. 

Иначе гостите от Рубин поведоха точно в края на първата част. Тогава Игор Портнягин се разписа след асистенция на Канунников, а на почивката това наложи офанзивна смяна в Амкар и смяната на Сираков. 

Но това не помогна много. Амкар опитваше да атакува, но нямаше успех, а в 65-та минута се появи и Пеев, за да обръща резултата. Но точно тогава тимът от Казан вкара втори гол, който всъщност беше автогол на Бранко Йовичич. 

Това на практика уби интригата в мача, а в 81-та минута беше оформен и крайният резултат. Тогава Портнягин вкара втория си гол в мача след прекрасен пас на Кисляк, който направи страхотен пробив. 

Така Рубин взе убедителна победа като гост и временно излезе трети в класирането с 39 точки. Амкар пък се свлече в зоната на изпадащите с 14 точки, колкото има и последният Ростов, но както и отборът над него в класирането Арсена Тула. Тимът от Перм не е печелил от края на октомври и съвсем влоши положението си.