Румънският бизнесмен и политик Джиджи Бекали подозира политически натиск при решението на Апелативния съд в Румъния, което забрани на Стяуа Букурещ повече да използва както името, така и традиционната звезда (и подобни символи) в емблемата си.

Босът на клуба обясни, че няма много опции пред себе си, като е силно вероятно нито една от тях да не се хареса на феновете. Бекали заяви, че или ще трябва да промени името на тима, или просто ще обяви банкрут.

„Това или е враждебност от Апелативния съд, или е враждебност от страна на военните“, коментира Бекали. Именно с румънската армия е и легалният спорт върху марката и емблемата на Стяуа, а споровете продължават повече от десетилетие. „Ако това е така, ние нямаме никакъв шанс, аз съм нищо пред тях. Няма да се занимавам на сила с това. Ако те са се намесили тук, ще се намесят и по друг начин. Щом е така, тогава вървим към банкрут.“

Ясно е, че бизнесменът ще обжалва решението. „ Нямаше да се стигне до такова решение, ако съдията нямаше чужда подкрепа. Щом той казва на черното "бяло", аз какво да сторя? Ще продължа. Единият вариант е да сменим името. FCSB ще се преименува на ФК Спортс Бекали.“

„Няма с кого да преговарям. Няма да се хвана на лъжата. Не смятам да давам пари, за да изтрия неправдата и лъжите. Защо правителството пусна логото да се продава сега? Преди това за 6 месеца не направиха нищо“, допълни босът.

"Това решение не е срещу мен, а срещу румънската икономика и феновете на Стяуа. Аз, Бекали донесох на страната 25 милиона евро през 2016 година с продажба на играчи", допълни Бекали.