Румънският гранд Стяуа Букурещ ще трябва да промени своето име, след като в сряда румънският съд му наложи забрана за това.

Клубът е един от най-големите в северната ни съседка, като има на сметката си 26 шампионски титли и 22 Купи на Румъния. Той е основан през 1947 година от местната армия, а вече десетилетие текат юридическите битки за емблемата и марката Стяуа. В края на 2014 година върховният съд отсъди в полза на армията по отношение на емблемата и Стяуа трябваше да измисли нова. Тя стана факт през януари 2015 година, но сега за боса Джиджи Бекали последва нов удар.

Стяуа стана частен клуб през 1999 година, за да спази наредбите на УЕФА, а през 2003 година с Бекали начело грандът излезе и на борсата. В момента по документи Бекали, който не е никак популярен сред феновете, няма никаква връзка с отбора, тъй като се отказа от дела си. Сред акционерите обаче има много голям брой хора, чийто роднини са лоялни към бизнесмена.

Румънският телевизионен канал “Про ТВ” научи информацията, че Бекали възнамерява да кръсти клуба на себе си. Така той ще се казва ФК Спортс Бекали. По този начин няма да му се налага да променя отново логото, върху което в момента е изписано FCSB (FC Sports Becali).

Очаква се преди тази стъпка Стяуа все пак да обжалва съдебното решение.