Както е известно, УЕФА постави краен срок до 3 август всички национални първенства да приключат и да бъдат заявени участниците в евротурнирите, и въпреки че остават само 2 дни, не е ясно как това ще се случи в Румъния.

В петък отборът на Клуж победи ФКСБ с 2:0 и се върна на върха в румънското първенство, където бе Университатя Крайова. Двубоят в Букурещ можеше да бъде отложен заради над 20 положителни теста за коронавирус в отбора на домакините, но в крайна сметка мачът се изигра, след като се оказа, че пробите са фалшиви. 

Кръг преди официалния край на шампионата, Клуж вече води в таблицата с 46 точки, с две повече от догонващия Крайова, който обаче има мач по-малко, тъй като двубоят срещу Астра Гюргево бе отложен заради само един положителен тест за COVID-19 в лагера на противника. 

Междувременно, Клуж получи разрешение да изиграе последните си два мача от сезона, след като при повторно тестване се оказа, че пробите всъщност са отрицателни. Според местните медии от Клуж ще съдят лабораторията, извършила тестовете, и настояват за финансова компенасация за нанесени морални и материални вреди.

Все още не е ясно дали ще бъде дадена възможност на Университатя да изиграе двубоя си с Астра Гюргево, а за да е пълна драмата, последният кръг от шампионата изправя един срещу друг именно Клуж и Университатя. Срещата е насрочена за понеделник, но провеждането и не е сигурно.