В началото на месеца Зенит направи трансферна бомба като даде общо 100 милиона евро за привличането на Хълк от Порто и Аксел Витцел от Бенфика, като огромната сума, платена двамата играчи им осигури и изключително високи заплати в Санкт Петербург.

Парите, които пълнят портфейлите на Хълк и Витцел, обаче са довели до истински раздор в съблекалнята на тима, тъй като и останалите звезди на руския шампион, които и без това са достатъчно добре платени, са поискали увеличение на своите заплати.

Пръв вой за по-високо заплащане наддаде Игор Денисов, което развали отношенията му с клуба и треньора Лучано Спалети и за назидание халфът бе пратен в юношеския отбор, като не игра за Зенит в мача с Криля Советов (2:2) в събота.

По последни информации от Русия, голмайсторът Александър Кержаков също е бил пратен да тренира с юношите, а причината е била аналогична – също е поискал по-висока заплата.

Още двама титуляри на Спалети - Александър Анюков и Владимир Бистро, също ламтят за повече пари и ако и те бъдат наказани по същия начин, изглежда тимът на Зенит ще стане напълно разбит отвътре.

Интересно е и чия страна в очертаващия се конфликт ще вземат феновете в Санкт Петербург, тъй като четиримата - Денисов, Кержаков, Анюков и Бистров, са основни играчи не само в клубния си тим, а и в националния отбор на Русия, докато Хълк и Витсел са чужденци.

Конфликтът в съблекалнята на Зенит вече се отразява и на терена, като руският шампион все още няма победа откакто плати 100-те милиона, като записа два загуби и един равен в трите си мача през септември.