Отборът на Малага посрами богаташите от Зенит Санкт Петербург, побеждавайки ги с 3:0 в първи мач за двата тима от група C на Шампионската лига и официален дебют на испанците в турнира. Въпреки сензационните средства хвърлени от руснаците през лятото за нови футболисти, в това число Хълк и Витцел, тимът на Лучано Спаелти не успя да се противопостави ни най-малко на своя противник, който пък в последно време е измъчван от сериозна финансова криза и редица проблеми.

Това обаче не се отрази на момчетата на Мануел Пелегрини, който показа отлична игра и съвсем заслужено успя да спечели трите точки. Двубоят на стадион „Ла Росаледа“ започна ударно за домакините и още в третата минута резултатът бе открит. Маурисио Иско откри за Малага, след като се възползва пас на Елисеу. Само десет минути по-късно ветеранът Хавиер Савиола покачи след самостоятелен пробив и до голяма степен предреши крайния победител в двубоя.


szólj hozzá: Malaga vs Zenit 1:0 Isco

Голът подейства успокояващо за домакините, които намалиха темпото, а това позволи на гостите да опитат няколко атаки към вратата на Малага, но без особен успех.


szólj hozzá: Malaga vs Zenit 2:0 Saviola

През втората част гостите бяха по-настойчиви, но след добра атака по фланга за домакините, Хоакин центрира прецизно, а в наказателното поле Иско успя да засече подаването и да реализира втория си гол в срещата, с което оформи и крайното 3:0.


szólj hozzá: Malaga - Zenit (3:0) Isko

В другия мач от същата група, Милан продължи с неубедителните си игри на свой терен и отново не опита вкуса на победата. „Росонерите“ дори не успяха да се разпишат във вратата на белгийския Андерлехт и стигнаха до нулево равенство.

Така Малага поведе в класирането с актив от три точки, а втората позиция остава за Андерлехт и Милан. Зенит пък показа, че трудно би се справил с конкуренцията, въпреки финансовия лукс, с който разполага и хвърлените милиони за селекция.