Руският Зенит Санкт Петербург е привлякъл нападателя Хълк от Порто, след като сериозните им опити да вземат Радамел Фалкао от Атлетико Мадрид са ударили на камък, съобщава днес испанската преса.

Фалкао бил фаворит номер 1 в трансферния списък на Зенит, но колумбиецът заявил, че няма никакъв интерес да се мести в руското първенство. Според медиите, руснаците са направили умопомрачително предложение на Радамел, който обаче заявил, че следваща му стъпка е да играе в някой от клубовете от топ 15 в света и в някоя от големите четири лиги в Европа, а не да се мести в Източна Европа.

Ръководството на Атлетико било готово да го пусне в Русия, на същото мнение бил и мениджърът на Фалкао - Жорже Мендеш. Самият агент смятал, че престоят на голаджията при дюшекчиите не носи в себе си никаква перспектива, тъй като този отбор не е в Шампионската лига и най-добре е да приеме предложението на Зенит. От друга страна, нито един клуб, освен Зенит, не е предлагал до момента сума над 50 милиона евро.

„Моята цел е да играя в голям клуб от топ 15 на Европа в една от четирите най-силни лиги. Друго на този етап не ме интересува. Парите, които взимам в Атлетико, ми стигат“, обявил Фалкао пред агента си и казал, че повече не желае да коментира руската оферта.

При това положение от Санкт Петербург се насочили към бившия му съотборник в Порто - Хълк, където преговорите се увенчаха с успех, като руснаците платиха астрономическите 60 милиона евро за бразилския национал.